beats by dre cheap

Pruži ruku i budi drug!

Koliko puta samo okrenemo glavu od neke humanitarne akcije, smatrajući da nismo u mogućnosti doprinijeti istoj? Koliko puta se oglušimo o vapaje za pomoć, onih kojima je ona zaista potrebna? Jesmo li svjesni koliko može značiti naša marka od kafe s rajom, džemper koji ne nosimo ili cipele koje smo kupili da bezveze stoje u plakaru? Većina nažalost - nije...

Juče sam u razgovoru sa starom prijateljicom, s kojom se nisam čula jako dugo vremena, saznala da organizuje humanitarne akcije za Zavod za zaštitu djece i omladine Pazarić. Obavila je dosad nekoliko posjeta Zavodu, te obradovala štićenike hranom, odjećom, obućom... Ona sama, uz pomoć nekoliko prijatelja i ljudi dobre volje.

Obzirom da sam i sama nekoliko puta išla u Zavod, koji vas ne može ostaviti ravnodušnim ukoliko u sebi imate i najmanji atom ljudskosti, svjesna sam koliko bilo kakva, pa i ona najmanja pomoć može značiti za osobe koje tamo žive. Žive svoj život u jednom drugom svijetu, malo drugačijem od našeg... Žive, nažalost zaboravljeni od mnogih, koji obdareni najvećim draguljem - zdravljem, ne razmišljaju kako tamo, negdje, nekome, mogu taj život učiniti ljepšim.

Pokretanje ovog blogga samo je jedan korak koji pravimo na putu humanosti. Sama vaša posjeta, prenošenje linka dalje i informisanje poznanika već nešto znači. Nemojte ignorisati čovjeka u vama - dozvolite mu da ustane i pruži ruku. Da bude drug!

Pruži ruku i budi drug
http://budidrug.blogger.ba
20/02/2008 17:55