beats by dre cheap

Ispraznimo prijateljima i komšijama ormare

Neformalna grupa studenata, koja u prosjeku svaka dva mjeseca organizira humanitarne akcije sakupljanja pomoći Zavodu za zaštitu djece i omladine "Pazarić", poslije ljetne pauze nastavila je jučer svoju tradiciju.

Nakon što su nekoliko dana sakupljali potrepštine, tridesetak mladića i djevojaka jučer se sastalo kod Mosta Suade i Olge. Desetak vozila kojima su krenuli prema Pazariću bilo je puno garderobe, hrane, voća, povrća, higijenskih proizvoda, pelena za odrasle...

- Obavijestimo raju o akciji putem raznih foruma i blogova. Svi donesu ono što sakupe, "ispraznimo" prijateljima i komšijama ormare, ljudi daju ono što imaju i mogu. Za novac koji dobijemo kupimo ono što nam u Zavodu kažu da im je prioritet - kazala je Emina Džanko, pokretač akcije.

Štićenici Zavoda, radujući se posjeti studenata, jučer su za dobrodošlicu organizirali zabavu na kojoj se plesalo, pjevalo i družilo.

- U Zavodu živi 380 štićenika, oni se obraduju našoj posjeti. Njihov stisak ruke i zagrljaj najviše nas potrese. Dešavalo se da neki i zaplaču kada odlazimo - kaže Emina. 

V.d. direktorice Zavoda Nedreta Fejzić goste je počastila kafom i sokom.

- Ono što nam uvijek dobro dođe jesu hrana, voće, povrće, pribor za radionice, odjeća, obuća... Trenutno su nam prioritet novi oluci za neke objekte - kazala je Fejzić.

Otvoreni za nove akcije

Kako nam je kazala Emina Džanko, oni nastavljaju akciju, a svi oni koji im se žele priključiti mogu se javiti na brojeve telefona 061/390-480 i 061/359-601.

www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/sarajevo/ispraznimo-prijateljima-i-komsijama-ormare

Pruži ruku i budi drug
http://budidrug.blogger.ba
09/09/2008 08:52