beats by dre cheap

Dragi naši još jedna Humanitarna akcija za Zavod za osobe s posebnim potrebama Pazarić!

Naredna posjeta Zavodu, planirana je za subotu, 07. 02. 2009. godine. Ova akcija bit će malo drugačija od onih dosadašnjih, kako po broju posjetilaca, tako i po sadržaju. Naime, ovaj put, našoj neformalnoj grupi "Budi drug" pridružili su se: "Akcija građana", ACIPS, Pokret Dosta!, Demokratski omladinski pokret - DOP, STUB-, te Facebook grupa "Revolucija u BiH".

Plan akcije za subotu je slijedeći:

- 08:00h darivanje krvi u Zavodu za Transfuziologiju. Ne zaboravite da darivanjem krvi, nekome možete spasiti život!!!

- 10:00h nalazimo se ispred Interex-a na Pofalićima, gdje možete donijeti svoju  novčanu donaciju za Zavod Pazarić. Napominjemo da novac ne nosimo u Zavod u gotovini, već kupujemo namirnice za štićenike (hranu, slatkiše, pelene...). Kupovini može prisustvovati bilo ko, dovoljno je samo da to želi i da se pojavi u dogovoreno vrijeme!

- 11:00h smo na mostu Suade i Olge (parking prostor) gdje ćemo se, kao i uvijek, zadržati 20-tak minuta i sačekati odjeću, obuću, igračke i ostale stvari, koje bi mogle koristiti štićenicima.

Nakon toga, polazimo za Pazarić. Svi koji to žele, mogu nam se pridružiti, te svojom posjetom, uljepšati dan i sebi i štićenicima. Za ovaj put, imamo jedno posebno iznenađenje, koje će sigurrno jako obradovati štićenike Zavoda - Amel Čurić i Kice idu sa nama, pružiti ruku i biti drugovi, onima kojima pružena ruka jako mnogo znači.

Ne dozvolite da vaša humanost spava! Lijepa riječ i prijateljski gest, ne koštaju ništa, a ipak - tako mnogo znače! Pored novčanih priloga i donacija odjeće i obuće, pomoći možete i prevozom, tako da računamo na vašu nesebičnost u potrošnji par litara goriva do Zavoda. :D 

Za sva pitanja i dogovore, slobodno nas pozovite na brojeve: 061/ 359-601 i 061/ 390-480

Ukoliko ste, iz bilo kojeg razloga spriječeni doći u subotu na dogovorene lokacije, te donijeti svoje priloge, možete nazvati broj 061 515 094, te se sa volonterkom Pokreta Dosta dogovoriti da stvari odnesete u njihove prostorije, na Dolac Malti...  

Sutra ujutro, 06. 02. naše gostovanje - Radio 202 u 10:00h.

Vidimo se u subotu, drugovi! :)

Pruži ruku i budi drug
http://budidrug.blogger.ba
05/02/2009 15:31